Apparatuur

De camera die ik momenteel (2003) gebruik is de Olympus C-750 UZ.

Olympus C-750 UZ Olympus C-750 UZ

Dit is geen digitale spiegel reflex camera d.w.z. dat ik het moet doen met de vaste lens waarmee de camera is uitgerust. In dit geval een 10x optische zoom objectief. Dit is vergelijkbaar met een 38-380 mm kleinbeeld objectief. Wel kan ik met converter lenzen het bereik nog vergroten. Zo heb ik een "tele" converter waarmee de maximale zoom opgerekt wordt tot 640 mm. Deze schroef ik middels een adapter op de camera.

Olympus TCON-1.7 Olympus TCON-1.7

Ook bestaat er een "groothoek" converter waarmee de minimale groothoek 26 mm wordt. Hier heb ik echter nog geen behoefte aan en kan ik altijd nog kopen. Wel heb ik een "Macro" converter aangeschaft met een brandpuntafstand van 40 cm.

Olympus MCON-40 Olympus MCON-40

Dit is erg praktisch omdat je niet bovenop je onderwerp hoeft te zitten om een close up te krijgen. Ik kan bijvoorbeeld een vlinder fotograferen van 35 cm afstand die niet eens meer in het beeld past (zie foto).

Close-up 'Witje' Close-up 'Witje'

Een UV en Polarisatie filter en zonnekap zijn ook onderdeel van mijn uitrusting samen met enkele setjes oplaadbare penlites. Dit alles past in een tasje van 15x15x20 cm (lxbxh). Tesamen weegt het nog geen kilo en dit geeft gelijk een van de grootste voordelen aan van "digitale" fotografie; namelijk dat het erg compact is.